نام دامنه آدرس وب سایت شما است که کاربران اینترنتی برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می کنند.
به زبان ساده، اگر وب سایت شما یک خانه بود، نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود.
هنگامی که یک نام دامنه را در مرورگر وب خود وارد می کنید، ابتدا درخواستی را به یک شبکه جهانی از سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می دهند ارسال می کند.
سپس این سرورها به دنبال سرورهای نام یا سرورهای DNS مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورها ارسال می کنند.
دامنه یکی از مهم ترین عناصر هر وب سایت است که در آینده کاری و سایت شما و میزان احتمالی یافتن آن توسط کاربرها تاثیر چشم گیری خواهد داشت پس نکته اثرگذار در بخش های اولیه طراحی سایت انتخاب یک دامنه خوب است.
به زبان ساده تر اگر وب سایت شما یک خانه باشد نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود.
کاربران اینترنت نام دامنه وب سایت شما را در نوار مرورگر یا URL جستجو می کنند. در مرحله اول یک درخواست به شبکه جهانی از سرورهای سیستم نام دامنه یا (DNS) ارسال می شود، در مرحله بعدی این سرورها به دنبال DNS مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورها ارسال می کنند.
تمام رایانه ها مثل سروری که وب سایت شما را میزبانی می کند، دارای یک آدرس IP است که از یک رشته اعداد تشکیل شده است. بدون نام دامنه، کاربران برای دسترسی به سایت شما باید آدرس IP سرور را وارد کنند که خیلی روند کار را سخت تر میکند پس هدف نام دامنه معرفی سایت شما به ساده ترین روش است.
هر دامنه از سه بخش است تشکیل شده است:
بخش اول زیردامنه (subdomain) که شامل www میشود.
بخش دوم نام سایت یا دامنه سطح دوم (second-level domain) که خود شما آن را انتخاب می کنید.
بخش سوم دامنه سطح بالا، پسوند یا top level domain (TLD) است.
اغلب افراد این سوال را دارند که دامنه چیست و چونه کار می کند؟ ممکن است شنیده باشید برای ایجاد یک سایت برای کسب و کار نیاز به یک دامنه (Domain) دارید.
برای اینکه دیگران فروشگاه یا شرکت یا منزل شما را پیدا کنند، باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشید؛ سایت یا فروشگاه اینترنتی شما هم باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشد تا با جستوجو این آدرس در موتور جستوجو سایت شما برای دیگران نمایش داده شود.
به عنوان مثال آدرس سایت ما www.pazhweb.ir است که همان دامنه می باشد.
زمانی که شما قصد دارید به یک سایت وارد شوید، دامنه یا آدرس اینترنتی آن را در نوار بالای مرورگر خود وارد می کنید.
اینترنت یک شبکه بزرگ از کامپیوترها می باشد که از طریق یک شبکه جهانی (استفاده از کابل) به یکدیگر متصل هستند. هر کامپیوتر در این شبکه میتواند با دیگر کامپیوترها ارتباط برقرار کند. برای شناسایی آنها، به هر کامپیوتر یک آدرس ای پی(IP) اختصاص داده میشود. ای پی یکرشته از اعداد است که یک کامپیوتر خاص در اینترنت با آن شناسایی میشود.
درواقع آدرس هر سایتی در اینترنت یک آی پی است. مثلاً شما برای اینکه وارد سایت پاژ وب شوید باید یک آی پی 167.235.72.86 را در مرورگر خود وارد میکردید. به خاطر سپردن این آدرس ای پی کار زیاد آسانی نیست و ممکن است شما بیش از چند روز نتوانید آن را به خاطر بسپارید. مخصوصاً زمانی که شما بخواهید چندین سایت را در هر روز بازدید کنید.
در اینجاست که نام دامنه مشکل را حل میکند. حال اگر میخواهید یک وبسایت را ببینید، لازم نیست که یکرشته طولانی از اعداد را وارد کنید. در عوض، شما میتوانید با واردکردن نام دامنه بهآسانی وارد سایت موردنظرتان شوید.
هنگامیکه شما نام دامنه را در مرورگر خود وارد میکنید، ابتدا درخواستی را به یک شبکه جهانی از سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل میدهند، ارسال میکنید. سادهترین تعریف از DNS این است که DNS نام دامنه را به آیپی تبدیل میکند و آن را به سرور میفرستد، چون سرورها فقط با اعداد کار میکنند.
بعد از اینکه DNS نام دامنه شما را دریافت کرد، به اولین سروری که ip سایت شما در آن قرار دارد، درخواست را میفرستد و بعد شما میتوانید سایت را مشاهده کنید.
دامنه شامل سه بخش زیر است:
زیر دامنه که همان WWW است که در اکنون حذف شده و مورد استفاده قرار نمی گیرد.
نام دامنه که نام و آدرس اصلی سایت است برای مثال برای سایت ما pazhweb نام دامنه است.
پسوند دامنه که به TLD(Top Level Domain) معروف می باشد. می توان به .ir، .com، .net و … اشاره کرد.