گوگل پلی (به انگلیسی: Google Play) یک سرویس پخش دیجیتال محتوای چندرسانهای از شرکت گوگل است که شامل یک فروشگاه آنلاین برای موسیقی، فیلم، کتاب و اپلیکیشنها و بازیهای اندروید و یک مدیا پلیر ابری میباشد. این خدمات از طریق وب، اپلیکیشن موبایل Play Store در آندوید و گوگل تیوی در دسترس میباشد. خریداری محتوا برای تمام پلتفرمها/دستگاهها قابل دسترس است. گوگل پلی در ماه مارس ۲۰۱۲ معرفی شد، زمانی که گوگل، خدمات دو برند سابق اندروید مارکت و گوگل موزیک را ادغام کرد و برند جدید گوگل پلی را معرفی کرد.
گوگل پلی که در گذشته با اسم اندروید مارکت از اون یاد می شد، فروشگاه رسمی گوگل برای خرید و فروش بازی، اپلیکیشن و دیگر محتوای مربوط به دستگاههای اندروید است. مانند اپل استور، این فروشگاه هم خیلی بزرگ است و هم محتوای متفاوتی را برای کاربران خودش تامین می کند. پلی استور چیست؟
گوگل پلی فروشگاه و پورتال رسمی اندروید است و محتوای بیشماری را برای کاربران گوشیهای اندرویدی فراهم میکند. Google Play Store در تاریخ 6 مارچ 2012 با تلفیق مارکت اندروید و سرویسهای دیجیتالی دیگهای مثل Google Music و Google eBookstore عرضه شد و حالا در 190 کشور مختلف در دسترسه.
Google Play بهصورت پیشفرض روی تمام گوشیهایی که از سرویسهای موبایلی گوگل استفاده میکنن نصب می شود. شما میتوانید ان را روی دستگاههایی که از سیستم عامل کروم استفاده میکنن، مثل کرومبوک و کرومباکس هم نصب کنید. اگر با رابط وب گوگل پلی، نرمافزار یا بازیای رو بخرید، میتونید تعیین کنید که این نرمافزار روی چه دستگاههایی نصب بشه.
سرویس های گوگل پلی
مزایای گوگل پلی
مزیتهای این فروشگاه اینترنتی شامل موارد زیره:
1- مناسب برای کاربران موبایل
گوگل پلی استور اپلیکیشنهایی رو به کاربران پیشنهاد میدهد که به آن ها نیاز دارند و ممکن است مورد علاقشان باشد. اپها توسط کاربران رتبهبندی و نظرسنجی شدند. در این حالت هم کاربر برای نصب از ان استفاده میکند، هم گوگل میتواند اپهای پرطرفدار رو بشناسن و به نمایش بذارند.
2- اتصال امن
تمام محتوای به اشتراک گذاشته شده روی گوگل پلی توسط Google Play Protect بررسی میشود تا از دستگاه اندرویدی شما در برابر بدافزارها محافظت کند. این سرویس تشخیص خطر روزانه بیش از 50 میلیارد نرمافزار مختلف رو بررسی میکند و قابلیت محدود سازی نرمافزارهایی رو که از قوانین گوگل سرپیچی میکنند، را دارد. گوگل اپها رو از تستهای ویروس و آنالیزهای سنجیده شده میگذراند. به همین دلیل، اپهایی که وجود دارند، تهدیدهای امینی برای دیتا و اطلاعات شخصی روی تلفن همراه ندارند.
3- رایگان بودن اکثر اپلیکیشنها
اکثر برنامههای موجود رایگان هستن و هزینهای برای دانلود ندارن.
4- ایجاد محلی برای اپلیکیشنهای توسعه دهندگان
این سرویس، بستری برای مشاغل و توسعهدهندگان ایجاد میکنه تا اپلیکیشنشون رو در پلتفرمی به اشتراک بذارن که دسترسی گستردهای به کاربران داره. در همین جهت هم خدمات ثبتنام و ورود به سیستم جداگانهای برای اشخاصی داره که میخوان اپلیکیشنهاشون رو به اشتراک بذارن.
استفاده از گوگل پلی استور نیازی به اکانت دارد؟
برای استفاده از خدمات و دانلود اپلیکیشنها، بعد باز کردن برنامه، اول باید اکانت گوگل خودتون رو login کنید. اگر ندارید، مقالهی چگونه یک اکانت گوگل بسازیم؟ (آموزش ساخت گوگل اکانت) رو بخونید و یک اکانت گوگل برای خودتون درست کنید تا بتونید از دستگاه اندرویدی خودتون بیشترین بهره رو ببرید.
تحریم گوشیهای شرکت هواوی
شرکت چینی هواوی که در زمینهی تولید تلفن همراه برند معروفی به حساب میاد، بهخاطر تحریمها فقط میتونه از نسخه متن باز اندروید استفاده کنه ولی نمیتونه سرویسهای گوگل مثل گوگل پلی رو، روی محصولاتش ارائه بده.
آموزش استفاده از گیفت کارت گوگل پلی
همونطور که اشاره شد، Google Play فقط یک اپ استور نیست و یک سرویس خرید موسیقی، خرید فیلم و کتابفروشی هم داره. به همین خاطر گیفت کارت گوگل پلی میتونه یک هدیهی مناسب برای دوستان و نزدیکان شما باشه. البته این تنها مزیت گیفت کارتهای مارکت پلی استور نیست. از اونجایی که کشور ما تحریمه، گیفت کارت تنها روش خرید محتوا از گوگل پلی به حساب میاد.
برای استفاده از گیفت کارت مراحل زیر رو دنبال کنید.
نرمافزار Google Play رو باز کنید و مطابق تصاویر پایین:
1- آیکون اکانت گوگلتون رو که در بالا سمت راست قرار داره رو فشار بدید.
2- گزینهی Payments and subscriptions رو انتخاب کنید.
3- در صفحهی بعد، گزینهی Redeem gift card رو انتخاب کنید.
4- کد 16 رقمی روی گیفت کارت فیزیکی یا دیجیتالی رو وارد کنید.
5- کلید Redeem رو فشار بدید.
همه چیز درباره تاریخچه گوگل پلی
Google Play در تاریخ 6 مارس 2012 با گردهم آوردن بازارهای قبلی اندروید که شامل اندروید Market، Google Music و Google Books، تحت یک برند بود، راه اندازی شد.
Google Play قبلا یک زبانه دستگاه در فروشگاه Play ارائه میداد، اما با گسترش پیشنهادهای دستگاه Google و نیاز به پشتیبانی بیشتر مشتری، این شرکت دستگاهها را به نام Google Store تبدیل کرد. اکنون، Google Play کاملا برای برنامهها و محتوای قابل دانلود است.
پیشنهادهای گوگل پلی
گوگل پلی محتوای خود را به برنامه، موسیقی، کتاب و فیلم و تلویزیون تقسیم میکند. میتوانید از طریق فروشگاه گوگل پلی، محتوای آن را مستقیما روی دستگاه اندروید دانلود کنید یا از وب سایت Google Play برنامه را به دستگاهی ارسال کنید.
برنامههای موجود در گوگل پلی
فروشگاه Google Play در ژوئیه 2013 از یک میلیون برنامه پیشی گرفت و در حال حاضر بیش از 2.8 میلیون برنامه دارد. برخی از برنامهها میتوانند از قابلیتهای سختافزاری دستگاه مانند سنسورهای حرکتی برای بازیهای وابسته به حرکت یا دوربین جلو برای تماس ویدیویی آنلاین، بهره ببرند.
موسیقی
بخش موسیقی Google Play آهنگها و آلبومهایی را برای خرید در دستههایی مانند Hot New Music، R&B / Soul، آهنگهای برتر امروز و توصیه شده برای شما ارائه میدهد. این سرویس همچنین خدمات موسیقی Google Play را در اختیار شما قرار میدهد که دارای 40 میلیون آهنگ درخواستی، رادیو بدون تبلیغات با پرشهای نامحدود به یک آهنگ دیگر، امکان ایجاد لیستهای پخش خود و موارد دیگر است.
موسیقی Google Play به نفع YouTube Music از بین رفته است و احتمالا در پایان سال 2020 از بین خواهد رفت. این شرکت انتقال لیست پخش و موسیقی را از Google Play Music به YouTube Music آسان میکند.
کتابهای موجود در گوگل پلی
بخش کتابها در گوگل پلی، یک سرویس توزیع کتاب است که در آن میتوانید کتابهای الکترونیکی و کتابهای صوتی را در دستگاه اندروید خود دانلود و بخوانید یا به آنها گوش دهید. در حال حاضر بیش از پنج میلیون پیشنهاد کتاب الکترونیکی وجود دارد.
کتابهای الکترونیکی Google Play با پایگاه داده آنلاین Google Books که شامل کتابخانه ای از کتابهای اسکن شده از مجموعه کتابخانههای عمومی و دانشگاهی است، متفاوت است.
فیلمها و برنامههای تلویزیونی در گوگل پلی
اجاره و خرید فیلم از طریق بخش فیلم و تلویزیون Google Play در دسترس است. همچنین شما میتوانید به طیف گستردهای از قسمتهای تلویزیونی نمایشهایی که در شبکهها و کانالهای برتر نمایش داده میشوند، دسترسی داشته باشید.
کلمه «بازی» در Google Play مردم را گیج میکند. «بازی» نشان دهنده بازی و سرگرمی است، اما برنامهها موارد بسیار بیشتری را در بر میگیرند. لوگو Google Play شبیه دکمه پخش فیلم است، بنابراین شاید Google Play به این معنی است که زمان آن فرا رسیده است که کاوش و یادگیری محتوای موجود را شروع کنید.
ارتباط اندروید مارکت با فروشگاه Google Play چگونه است؟
اندروید مارکت سابق، گوگل پلی جدید است. فروشگاه Google Play در ابتدا اندروید مارکت نامگذاری شد. در آن زمان، در اکتبر 2008، برای اولین بار گوگل از اندروید مارکت رونمایی کرد که امروز تبدیل به گوگل پلی شده است.
در آن زمان، فقط برنامهها و بازیها از طریق آن برنامه در دسترس بودند.
گوگل ترجیح داد نام سرویس را سالها بعد، در سال 2012، زمانی که شروع به اضافه کردن موسیقی، کتاب و غیره کرد، تغییر نام دهد. این اصطلاح مناسب تر است و احتمالا به درستی استفاده شده است، زیرا فقط بر روی اندروید متمرکز نیست.
آیا برنامههای غیر اندروید از طریق فروشگاه Google Play در دسترس هستند؟
خیر. فروشگاه Google Play فقط شامل برنامههایی برای سیستم اندروید است. همانطور که قبلا ذکر شد، محتوای دیگری در دسترس است، اما تا آنجا که به برنامهها و بازیها مربوط میشود، فقط اندروید پشتیبانی میشود. اگرچه میتوانید از موسیقی، فیلم و کتاب در سیستم عاملهای دیگر استفاده کنید. لازم به ذکر است که فروشگاه گوگل پلی، صرفا برای اندروید ساخته شده است.
چند برنامه در فروشگاه Google Play وجود دارد؟
از مارس 2020، بیش از 2.8 میلیون برنامه در فروشگاه گوگل پلی موجود است. در یک زمان، فروشگاه Play بیش از 3.5 میلیون برنامه داشت، اما در تابستان سال 2018 تغییر کرد. گوگل تصمیم گرفته است در آن مرحله برنامههای زیادی را از فروشگاه Play حذف کند. ممکن است از خود سوال بپرسید که دلیل این کار گوگل چه بود؟
در واقع بیشتر به دلیل نسخه به روز شده Developer Policy این شرکت است. هنگامی که شرکت این کار را انجام داد، تعداد برنامهها از بیش از 3.5 میلیون، به کمی بیش از 2.5 میلیون کاهش یافت. از آن زمان، با این حال، تعداد فروشگاههای Play Store کمی رشد کرد. بنابراین، در کمتر از دو سال، حدود 300000 برنامه جدید به دست آورد.